Liberty Training

Opdehei

In feite gaat het bij “Liberty” over het zijn met je paard in vrijheid. Je paard kiest ervoor om bij jou te zijn en om met jou in communicatie te zijn. Er is kortom een enorme vertrouwensrelatie opgebouwd tussen jou en je paard. Daar is tijd voor nodig en veel begrip voor het wezen van je paard. Het is een geweldige ervaring om vrij met je paard door de natuur te wandelen.

In de bak, kraal of wei kun je van alles met hem doen in (relatieve) vrijheid. De dingen die je aan de lijn deed in het grondwerk, krijgen in vrijheid een hele nieuwe dimensie: doet je paard het omdat hij er voor kiest of blijkt dat hij zich toch liever aan jouw leiderschap ontrekt? Bij Liberty komt de waarheid over jullie relatie boven tafel.

Ook fysieke training is mogelijk in vrijheid. Je kunt door lichaamstaal aan je paard duidelijk maken hoe je wilt dat hij loopt. Meer ontspannen of juist verzameld. In zijgangen, op een cirkel of juist op een rechte lijn naast of zelfs vóór je. In de kraal oefen je voor de “fancy moves” zoals de spin en de vliegende galop (en richtings-) wissel. Heel gaaf om te doen!

ReggiLibertyWS - kopieInspiratie BoostW&N stick to meSkipLibTrailerWS