Reisverhaal te paard

“Over het dak van Amerika”

In 1999 heb ik een solo-tocht te paard gemaakt door de Rocky Mountains van enkele maanden. Over deze onvergetelijke reis heb ik het boek “Over het dak van Amerika” geschreven. Lees onderstaande recentie van  www.paardentips.com:


Lekker ontspannen, genieten van een verhaal en ondertussen meer te weten komen over het reizen te paard!

 Dit spreekt waarschijnlijk elke paardenliefhebber aan! Daarom bevelen we je het volgende boek van harte aan…

“Over het dak van Amerika” is een reisverslag van Wout Overbeeke. Het zien van westernfilms en het lezen van boeken (o.a Karl May) in zijn kindertijd bezorgden Wout een verlangen dat hem zijn hele leven blijft prikkelen. Hij wil ooit het ‘cowboy’ gevoel in het echt beleven! Als hij de dingen in zijn leven niet meer op een rijtje gezet krijgt, besluit hij zijn jongensdroom waar te maken. Hij vliegt naar Amerika en least er een paard. De reis die hij wil gebruiken om tot rust te komen en na te denken over het leven blijkt heel anders uit te pakken dan in zijn dromen…

Al doende leert men. Zo moet Wout gedacht hebben toen hij aan zijn avontuur begon. Als je het boek leest dan krijg je soms de rillingen over je rug als je bedenkt wat een risico’s deze man allemaal genomen heeft. Niet alleen hij, maar ook het paard waar hij de verantwoording over neemt, komen met veel geluk door benarde situaties heen.

De tochten langs de Rio Grande, de Rocky Mountains en door de dichte bossen van Amerika zullen je verbeelding prikkelen. Van de hitte in de woestijnachtige hoogvlaktes tot pakken sneeuw in de bergen. Samen met Wout maak je kennis met de gastvrijheid van de bewoners van deze streken en geniet je mee van de belevenissen in deze uitgestrekte omgeving.

Tip: Ben je zelf ooit van plan een reis te paard te maken? Dan is de bagagelijst achterin het boek het bekijken waard.

Dit boek is een echte aanrader!  


Review op Bol.com:

Schitterend avontuur!

“Ik heb dit boek bijna in één adem uitgelezen. The Dutch (Wout) reist door New Mexico e.o. en ontmoet een aantal markante personen en is op veel momenten op zichzelf en zijn paard aangewezen. Hij beschrijft dit op zo’n manier dat je bijna het idee hebt dat je er bij bent op zijn avontuur door het Zuidwesten van de V.S. Wie heeft nou nooit het idee opgevat om helemaal op zichzelf op avontuur te gaan? Maar bij de meesten van ons blijft het bij wat dagdromen, maar Wout Overbeeke heeft de koe bij de horens gevat en heeft een prachtig avontuur beleefd en het ook nog eens boeiend op papier gezet.”

26 juni 2007

Door: Anoniem

Ridderkerk


Helaas is het boek uitverkocht. Ik zoek naar mogelijkheden het opnieuw uit te geven.